Yang Ikut

Wednesday, 17 March 2010

Mengapa seseorang disukai?

Reactions: 
Mengapa seseorang disukai dan kelihatan menarik?

Adakah kerana wajah yang tampan?
Pandai berkomunikasi?
Kelihatan cerdik dan bijak?
Cantik dan menarik?

Apakah jawapannya pada pendapat anda? Atau bagaimana anda merasakan mengapa seseorang itu disukai.

Ingat, orang mungkin sudah lama tahu "you can't judge a book by its cover" dan 'beauty is only skin deep'.

Sekiranya anda rajin, anda boleh memberikan pandangan anda. Besok baru kita mulakan kuliah bagi tajuk ini.

8 comments:

n said...

tgk personaliti!!

Othman Juliana said...

:: Mengapa seseorang disukai dan kelihatan menarik?

Adakah kerana wajah yang tampan?
Pandai berkomunikasi?
Kelihatan cerdik dan bijak?
Cantik dan menarik? ::

Ok, aku menilai diri sendiri: tak tampan (sah-sah la kan~ haha), berkomunikasi~ boleh la sbb bkn bisu, lebih kelihatan garang bak kata kwn2 (dan kadang2 nmpk mcm politician bile buat presentation! oh!), cantik? menarik? ~tak cantik pun, menarik mungkin sikit tapi tiada yang tertarik! haha.

For me, though you can't judge a book by its cover-first impression is still one of those priority things-so, cover tetap penting (cth: Audrey Hepburn plays Eliza dlm My Fair Lady), logiknya kalau kita hendak bukak saving acct juta2 di bank-tengok manager yang handle pakai baju koyak rabak, badan berbau hangit, will you trust him/her to take care of your money?

Tidak dapat elak dari kenyataan, if you are a good person in heart-pple will like you or even love you when they got to know you. Still, to let them start knowing you-first attraction still about the first impression rite?

Note: When I was with Intel, we don't have any dress code-ok je plak, haha. And yeah, i adore it as all the way aku kat sana aku dok pakai jeans & t-shirt je pergi keje dan selalu pulak dapat bunga & coklat misteri dari staf kat sana! hoho~

Muhammad Teja said...

barangkali identiti yang ditunjukinya.

ainishamsi said...

ke'cool'an

ihsan_huhu said...

aku ske org yg xserius2 sgt.

cucu Hipnie said...

salam wbt..

tak sabar tunggu kuliah topik ni.. =]

sy suka orang yang selesa dengan sy & sy selesa dengan beliau..

dan, orang yang adil; bertempat.. iaitu yang pandai bawak diri dan selaras dengan adab2 dalam Islam..

isuzu_aizu said...

Adakah kerana wajah yang tampan?
Pandai berkomunikasi?
Kelihatan cerdik dan bijak?
Cantik dan menarik?

saya rasa semua yang di atas menyumbang kepada jawapan. tapi tengok juga pada situasi2 tertentu dan orang2 tertentu. boleh jadi juga semua2 yang diatas boleh mengundang benci/cemburu/ iri hati bagi orang yang tertentu :)

*tak sabarnye nak ikuti kuliah ni :D

Anonymous said...

Bagi pandangan saya, cara seseorang itu berkomunikasi adalah jawapan yang perlu dipertimbangkan. Komunikasi verbal dan tidak verbal boleh membuatkan seseorang disukai walaupun hanya dengan body language, melalui komunikasi juga sikap dan personaliti seseorang boleh dilihat dan yang paling penting, bukan "judge a book by it's cover", setuju?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails