Yang Ikut

Friday, 3 April 2009

Iklan: Kemasukan PhD

Reactions: 
Anda rakyat Malaysia yang sedang mencari tempat untuk pengajian PhD dalam bidang Psikologi Industri & Organisasi/Organisasi/Kerja?

Jika ya, anda digalakkan untuk memohon. Pengkhususan bidang haruslah dalam stress pekerjaan. Lebih menarik lagi jika kajian tersebut menfokuskan kepada pengujian model "Job Demands and Resources" (Bakker et al., 2002) atau kecenderungan mendalami model Organization of Work (Sauter & Murphy, 2003; 2002). Dengan memahami model ini, ia akan memudahkan anda merangka proposal kajian.

Kajian ini akan dilakukan di Centre for Applied Psychological Research, University of South Australia.

Idea untuk mengambil pelajar Malaysia ialah sebagai sebahagian daripada proses meneruskan kesinambungan kajian-kajian stress pekerjaan di Malaysia. Pada masa sekarang, terdapat 2 orang pelajar termasuk aku sedang dalam penyelidikan mengenai topik ini. Salah seorang daripadanya akan tamat penghujung tahun ini.

Jadi, sebagai persediaan mengisi kekosongan dan melanjutkan kajian, maka penyelia aku bercadang untuk mencari seorang lagi pelajar baru. Insyaallah, pada tahun 2010 atau 2011, setelah pengajian aku hampir tamat, maka akan diambil lagi pelajar baru lain bagi membolehkan ada 2 orang pelajar Malaysia pada satu-satu masa. Jadi pada masa hadapan, kita boleh membentuk satu kumpulan penyelidik di Malaysia dalam topik ini.

Bagi memudahkan proses, hubungi aku bagi melanjutkan perbincangan dengan penyelia berkenaan. Bagaimana pun, bagi urusan pentadbiran kemasukan lain (IELTS, syarat kemasukan dan sebagainya) haruslah dipenuhi. Aku hanya berurusan dalam hal-hal perbincangan dan sesi pembuka kata dengan penyelia.

Harap maklum.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails