Yang Ikut

Monday, 13 April 2009

Impian menjadi bintang

Reactions: 
Kadang-kadang, apabila melihat kepada senario hiburan di Malaysia, kelihatannya golongan artis begitu istimewa. Begitu banyak anugerah dan acara khusus untuk meraikan mereka. Mereka diberikan habuan wang ringgit yang besar. Acara itu pula diberikan liputan khusus oleh televisyen, radio dan semua suratkhabar. Banyak syarikat korporat yang kaya raya sanggup mengeluarkan wang ratusan ribu ringgit bagi penajaan dan sumbangan.

Memang kita tidak menafikan bakat mereka. Mereka patut dihargai. Mereka patut diraikan. Mereka juga patut diberikan pujian dan pujaan. Kalau tidak, ia bukan dunia yang menggembirakan.

Biarlah mereka dikenali bukan hanya oleh yang meminati mereka. Kalau boleh, biarlah makcik dan pakcik kita di kampung juga tumpang berseronok dengan kejayaan mereka.

Sesekali aku tertanya-tanya juga, tidakkah ada program atau acara besar-besaran sebegitu untuk meraikan pelajar cemerlang kita sama ada kejayaan yang dicapai di sekolah atau universiti. Kita patut juga melakukan sesuatu yang hebat untuk mengiktiraf mereka. Biarlah acara-acara itu diberikan liputan luas oleh media massa juga. Syarikat korporat juga mesti beri sumbangan juga. Biar pelajar cemerlang ini juga menjadi idola dan model oleh masyarakat.

Bimbang nanti, banyak remaja kita hanya ingin nak jadi penyanyi, pelakon atau pelawak sahaja.

2 comments:

ihsan_huhu said...

aku dh suro adik aku masuk AF dh...

hahaha

ainishamsi said...

ade kot, tapi tak seglamer artis. orang nampak yang glamer, masuk tv. memang media pun suka nak tulis lebih2 pasal artis ni,boleh bagi laku paper.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails