Yang Ikut

Tuesday, 12 May 2009

Asyiknya politik Perak!

Reactions: 
Siapa yang bakal menang dalam pertarungan ini?

Untuk seketika, semua penyokong Pakatan menghembus nafas lega dengan keputusan Mahkamah Tinggi semalam. Untuk seketika, mereka yang merasakan kerajaan sewajarnya dikembalikan kepada rakyat, berasa senang hati dan tidur lena.

Seperti biasa juga, buat seketika penyokong Barisan Nasional berasa gelisah. Para penyokong dan pendokong suara majoriti dalam dewan undangan negeri merasakan merekalah yang patut berkuasa dan menjadi pemerintah.

Tengah hari tadi, satu lagi keputusan mahkamah dikeluarkan. Ia mengembalikan seketika kuasa-kuasa memerintah kepada Barisan Nasional. Buat seketika, penyokong Pakatan berasa tidak begitu senang. Buat seketika, penyokong Barisan Nasional berasa ada ruang untuk memasang strategi baru.

Kita orang biasa, orang awam dan orang marhaen, jangan jadi kelam kabut dan kecoh-kecoh. Kita buat kerja kita seperti biasa. Yang sibuk memancing, teruskan memancing. Siapa pun yang memerintah, ia tidak menambah peluang anda untuk mendapat ikan besar. Yang membancuh teh tarik, siapa pun yang menang ia tidak mengurangkan ketagihan orang ramai dengan teh tarik anda. Yang kuat tidur, teruslah menarik kain selimut anda. Berita politik Perak tidak akan mengubah mimpi anda.

Yang tidak buat apa-apa, mari kita dengar lagu. Kita dengar lagu betapa seronoknya bermain politik. Klik sini untuk tahu betapa asyiknya bermain politik.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails