Yang Ikut

Tuesday, 10 March 2009

Iklan! Iklan! Pembantu Penyelidik

Reactions: 
IKLAN! IKLAN!

Pada pertengahan May 2009 nanti, kajian berkaitan stress pekerjaan di kalangan penduduk negeri Selangor akan diadakan. Sebanyak 530 peserta kajian akan terlibat di setiap daerah yang merangkumi kumpulan berpendapatan tinggi dan rendah, bandar dan luar bandar.

Rumah-rumah kediaman bagi kumpulan sasaran ini telah ditetapkan (berdasarkan cabutan peta Jabatan Perangkaan Malaysia).

Sehubungan itu, pihak kami bercadang untuk mendapatkan pembantu penyelidik bagi mengedar soal selidik, dan mengutipnya semula selepas dua atau tiga hari dengan andaian borang berkenaan telah diisi oleh peserta kajian. Bayaran akan dibuat berpandukan jumlah borang selidik yang diisi dan dikutip semula. Buat masa ini, bayaran yang dicadangkan ialah RM 10 per soal selidik (Jumlahnya mungkin dinaikkan sedikit setelah saya melihat kawasan kajian dan cabaran yang ditempuh).

Sekiranya anda seorang pelajar universiti di kawasan Lembah Klang, atau graduan menganggur dari 3 universiti sekitar Adelaide anda digalakkan untuk memohon. Jumlah soal selidik yang ingin anda edar dan kutip semula bergantung kepada kemampuan masing-masing. Misalnya anda hanya merancang untuk mendapatkan RM100, maka anda boleh mengedar/kutip 10 soal selidik sahaja.

Kriteria lain:
1. Seorang yang jujur - jangan ada yang berangan-angan untuk mengisi sendiri borang tersebut. Follow-up dengan peserta kajian akan dibuat bagi memastikan kesahihan.
2. Berminat dengan kerja-kerja penyelidikan.
3. Berani, stamina tinggi dan kuat iman - kadang-kadang anda mungkin berhadapan dengan tuan rumah garang, anjing yang ganas, atau memanjat rumah flat tanpa 'lift'.
4. Tidak mudah patah semangat - mungkin ada tuan rumah yang melengah-lengahkan mengisi borang. Ini membuatkan anda berasa fed-up, marah dan stress.

Kelebihan lain
1. Anda mungkin dijemput minum free oleh tuan rumah. Bagaimana pun, ia tidak digalakkan.
2. Anda mungkin akan dapat pengetahuan berjalan kaki, naik motor dan sesat di dalam taman perumahan atau kampung. Semakin jauh anda sesat, semakin banyak anda belajar.

Berminat, hubungi aku.

2 comments:

butterflytwinlove said...

yes!

FakirFikir said...

Yes! I'll contact you then. But you need to contact me through email as I need to communicate details. No need to mention your email here, it will be used by spammers.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails